Restaurant Bodrum Holiday Resort
Een Paradijs op aarde
Onze aankomst
Het restaurant waar ik het over ga hebben, maakt deel uit van een gigantisch hotel in Bodrum, Turkije. Twee jaar geleden ben ik daar op vakantie gegaan, en het was een werkelijk verbluffende ervaring. Vanaf het moment dat wij het vliegtuig uitstapten, voelden wij een heerlijke warmte. Daarna gingen wij het vliegveld in en was alles precies lekker koel. Na een rit van anderhalf uur, kwamen wij aan bij het hotel. Het hotel stond hoog in een bergachtig gebied en had uitkijk op de zee. Het was vrij laat en donker dus wij zagen niet veel van het uitzicht. We gingen het restaurant binnen met de hoop onze honger te stillen na de lange rit. En we waren dan ook verbaasd dat het restaurant nog gewoon open was (het was half twaalf) en er nog genoeg eten was om op te scheppen. Terwijl wij aan het genieten waren van het heerlijke eten, kwam er een groep luidruchtige jongeren aan. Het was toen pas, dat wij doorhadden dat er geen personeel was. De jongeren bleken Nederlands te zijn en we hadden een gesprek met ze over het hotel. Er was geen negatief woord te bekennen in de gehele conversatie en dat maakte dat wij nog meer uitkeken naar de volgende dag.
De eerste dag
Toen wij de volgende ochtend opstonden, konden wij onze ogen niet geloven. Onze kamer had uitzicht over een prachtig zwembad met daarachter een gigantisch strand. We gingen gelijk naar het restaurant dat, in tegenstelling tot de vorige avond, vol was met gasten en personeel. De ene helft van de chique versierde eetzaal was vol met tafels terwijl andere helft vol was met een rijke variëteit aan eten en drinken. We hebben een heerlijk ontbijtje gehad en het personeel kwam telkens precies op tijd om de lege borden en bekers op te halen zonder dat wij gestoord werden of de tafel te vol raakte. Helaas bestond het merendeel van het personeel uit mensen die geen of weinig Engels spraken. Gelukkig waren ze allen snel van begrip en konden ze vrijwel meteen halen wat je wilde.
Wat nog beter is, is dat toen het restaurant gesloten was, kon je nog steeds op veel plekken eten krijgen. Het was een gigantisch hotel met veel hutjes, huisjes, en barretjes waar je friet, burgers, hotdogs, drinken en van alles meer kon halen. Je hoefde dus nooit honger te leiden.
De conclusie
Na een week of twee daar doorgebracht te hebben, waren was het voorbij. Het was tijd om te vertrekken en naar huis te gaan. Het hotel was prachtig, je werd op je wenken bedient, er was altijd een overvloed aan eten en er waren meer dan genoeg activiteiten. Van tennissen tot waterskiën. Van 's avonds naar de disco, tot meters hoge waterglijbanen. Kortom een geweldige ervaring.
Het restaurant krijgt van mij een dikke 8. Het eten was eerlijk, je had prachtig uitzicht, iedereen was beleefd en je werd altijd op je wenken bediend. Het enige wat ik echt jammer vond was, niet zozeer dat het personeel niet veel Engels sprak, maar wat er gebeurde op de laatste dag. Er was een gigantische vis van bijna 3 meter lang gevangen, en die zou worden klaargemaakt. Er stond bijzonder veel vis op het menu die dag. Nu hou ik zelf niet veel van vis, maar mijn vader daarentegen wel. Hij at dus zijn buikje rond, wat hij achteraf maar beter niet had kunnen doen. Er was iets heel erg mis met de vis, want mijn vader werd er heel erg ziek van. De twee volle dagen daarna heeft hij ziek doorgebracht en hij had niet eens de kracht om zijn eigen eten klaar te maken. Een zeer spijtig dus.
Dus, een dikke plus voor het heerlijke eten, het geweldige personeel, de vele activiteiten, de perfect ingerichte eetzaal, maar jammer genoeg was het eind niet zo geweldig als we hoopten.
Hoi Ismael,
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je voor een restaurant op vakantie hebt gekozen. Ik denk wel dat er nog wat verbeterpuntjes zijn. Ik vind het een beetje onsamenhangend. Het ene moment spreek je over het restaurant en het andere moment gaat het weer over het gehele hotel. Wel vind ik het leuk dat je ook over je aankomst en de situatie daar hebt gesproken. Maar probeer of het restaurant of het gehele hotel te beoordelen, kies een rode lijn. Verder wilde ik nog even zeggen dat we (dacht ik ) ook hebben geleerd dat je in de conclusie geen nieuwe standpunten meer mag aandragen.
Mijn laatste punt is dat je in de conclusie kort achter mekaar 'op je wenken bediend' zegt dit klinkt een beetje vreemd. probeer één van de 2 keer weg te halen.
Verder: Mooi plaatje, goede titel, leuk dat je ook over het hotel/de situatie verteld.
Mendy
Beste heer,
BeantwoordenVerwijderenAllereerst wil ik aanmerken dat "het paradijs op aarde" nooit een typisch toeristische, overbevolkte Turkse badplaats kan zijn, maar dat is slechts mijn mening en valt over te debatteren.
Kritiekpunten volgt hieronder, complimentjes volgen verder daaronder.
Je schrijft in zin 3/4: "Daarna gingen wij het vliegveld in"
Ondanks mijn gebrekkige vliegervaring kan ik met redelijke zekerheid zeggen dat je niet een vliegveld in kan gaan, je bent op het vliegveld of in de ontvangsthal (of hoe je dat laatste gebouw ook wilt noemen) Klein onzinpunt van mij.
Interpunctie en grammaticaal gezien klopt het over het algemeen wel, maar er zitten een aantal ontzettend kromme zinnen in, ik kopieer ze en zet ze hieronder, lees ze door en je vind de fouten zelf ook wel (:
Wat nog beter is, is dat toen het restaurant gesloten was, kon je nog steeds op veel plekken eten krijgen.
Het eten was eerlijk
Een zeer spijtig dus
Voor de rest is het een uitstekende tekst welke uitnodigend leest en zowel de positieve als negatieve kanten van het restaurant/hotel benadrukt (wat uiterst belangrijk is bij een recensie). Tussenkopjes en afbeelding maken het dat het duidelijker word en de mens er zich een beeld van kan vormen.
Met vriendelijke groeten,
Yannick